Треньорът на Интер Симоне Индзаги сподели очакванията си за предстоящия сблъсък с Манчестър Сити в Шампионската лига. Това ще е своеобразно повторение на финала в турнира от 2023 година, когато "гражданите" вдигнаха трофея. За Индзаги обаче в този мач не става дума за търсене на отмъщение за онази загуба.

"Срещаме много организиран отбор. Те не са губили у дома от години. Ние обаче знаем на какво сме способни. Имахме само един ден за подготовка, но знаем какво трябва да направим. Ще трябва да покажем огромно представяне и момчетата знаят това. Срещу Монца играхме без достатъчно интензитет, но пък преди почивката за националните отбори показахме доста по-добър интензитет в играта ни. По време на паузата имахме доста играчи из Европа и света. Утре обаче трябва да покажем по-висок интензитет, защото става въпрос за мач в Европа. Това е програмата ни. Манчестър Сити, Реал Мадрид, Ливърпул и Арсенал са сред най-силните отбори в Европа. Сега започваме със Сити и се надявам да се представим добре", заяви Индзаги.

"Миналата седмица гледах повторение на онзи финал, а преди това го бях гледал и по време на предсезонната подготовка. Не мислим за отмъщение, защото това ще е мач от ранната фаза на турнира. Не съжалявам за нищо, защото отборът ми даде всичко от себе си в Истанбул. Сега обаче форматът е нов и трябва да се подготвим добре за следващите осем мача. Това ще е по-трудно, но вярвам, че ще се справим добре. Искам да имаме ново страхотно пътуване", допълни специалистът.

Той отказа да коментира наболялата напоследък тема за твърде натоварената програма за футболистите.

"Знам, че ни предстоят много мачове, но подготовката за тях е вълнуваща за всеки треньор. Тези мачова са и причината играчите да получават толкова много пари. Ще има нов вид Световно клубно първенство и нов формат в Шампионската лига. Това ще създаде проблеми, но трябва да се подготвим за всичко, което ни предстои. Ще трябва да правим възможно най-много ротации в състава. Ще мислим мач за мач", каза още Индзаги.

Накрая той коментира и темата с Лаутаро Мартинес, който още няма гол от началото на сезона.

"Той е нашият капитан и ще отбележи много голове и този сезон. Той се присъедини към отбора почти месец след съотборниците си заради участието си на Копа Америка. Той ще навлезе във форма след още няколко тренировки и ще започне да вкарва, както винаги го е правил. Той си остава решение, а не проблем за нас", убеден е специалистът.

Следвай ни: