Локомотив (Пловдив) приема Хебър в откриващия двубой на 12-ия кръг в efbet Лига. Мачът на "Лаута" е от 17:00 часа и ще бъде ръководен от Мариян Гребенчарски.

"Черно-белите" ще търсят завръщане на победния път, след като преди паузата за националните отбори завършиха наравно с Локо София (1:1) в "Надежда". Тимът от Пазарджик пък постигна първия си успех от началото на сезона, след като надделя над Берое като домакин с 3:1, и се надява днес да обърка сметките на още един свой съперник.

Двата отбора влизат в срещата съответно от 6-о и 14-о място в класирането.

За наставника на домакините Любослав Пенев двубоят ще бъде по-специален, тъй като, преди да застане начело на "смърфовете", той помогна на Хебър да запази елитния си статут.

По време на паузата Локомотив (Пд) изигра приятелски мач с Берое, който беше загубен с 0:1. Въпреки поражението, Ел Голеадор сподели, че е видял повече плюсове, отколкото минуси. В тази среща участие взеха последните две нови попълнения Марсилио Силва и Хуан Переа. Ако бъдат уредени с работни визи, по всяка вероятност те ще запишат официален дебют срещу "гробарите".


Тимът, воден от Веселин Великов, също имаше една контрола, в която завърши наравно с Арда (2:2).


Двамата треньори нямат сериозни кадрови проблеми, а в лагера на "черно-белите" добрата новина е, че след изтърпяно наказание се завръща защитникът Хорхе Сегура.

Следвай ни: