Носителят на Купата на България Дея спорт (Бургас) спечели Купата на Черноморските игри, които се проведоха във Варна. Воденият от Франческо Кадеду тим отстъпи на Черно море (Варна) с 2:3 (25:23, 25:22, 27:29, 20:25, 13:15) в последния мач от надпреварата, изигран в зала "Христо Борисов".

Бургазлии бяха основен претендент за спечелването на трофея от самото начало, побеждавайки Локомотив Авиа (Пловдив) и Добруджа 07. Днес им бяха нужни само два гейма, които им донесоха Купата.

Домакините също дадоха всичко от себе си в срещата, като направиха и някои ключови смени.

Много силна игра направи резервния диагонал Борис Христов. Силен мач направи и центърът на "моряците" Борис Начев.

Двата тима тръгнаха равностойно, след което "моряците" поведоха (7:5). След средата обаче бургазлии успяха да обърнат и да поведат в резултата. Те поддържаха преднина и първи стигнаха до геймбол (24:22), но затвориха при 25:23.

Във втората част ролите се разменяха, но в ключовите моменти носителите на Купата на България взеха превес (20:16). С наближаване на края на гейма домакините успяха да скъсят част от дистанцията, но момчетата на Франческо Кадеду устояха. Така те поведоха с 2:0 гейма.

Третият гейм отново тръгна под доминацията на Дея, но след средата последва изравняване от страна на варненци, които успяха да вземат и водачеството (17:14). В крайна сметка бургаският тим съумя да се върне в битката (20:18), обаче състезателите на Данаил Милушев продължиха да ги следват по петите. Положението се запази до края, борбата ставаше все по-ожесточена. И двата отбора имаха възможност да затворят частта, но Черно море стори това при 29:27 и намали пасива си.

В решителната четвърта част варненци тръгнаха с преднина, но не успяха да я задържат. Дея изравни, обаче противникът отново се откъсна. В средата носителите на Купата на България се доближиха (11:12), но доминацията на "моряците" продължи. Така мачът влезе в тайбрек.

Там двата тима бяха равностойни, след което домакините отново поеха инициативата (9:7). Резултатът бе изравнен, борбата продължи в следващите минути. С приближаването на края на двубоя от двете страни на мрежата заиграха още по-мобилизирано. Момчетата на Данаил Милушев отново поведоха (13:11), но от Дея отговориха с два аса на Виктор Томов. Това не обезкуражи варненци, които успяха да извоюват успеха.

Следвай ни: