Байер (Леверкузен) ще се опита да влезе в октомврийската пауза за мачовете на националните отбори с победа над новака в Бундеслигата Холщайн (Кил), използвайки инерцията от успеха над Милан в Шампионската лига. Футболистите на испанския треньор Чаби Алонсо завършиха 1:1 миналия уикенд срещу Байерн (Мюнхен), след което дойде и победата над италианците във вторник.

"Ако победим, ще влезем в добра фаза на развитието на тима през паузата", каза Алонсо на пресконференцията днес. "След това ще можем да се подготвим по-добре за следващия блок от срещи. Беше важно, че в последните мачове подобрихме концентрацията и играем в защита много по-добре отколкото в предишния месец. И това беше важно нещо, от което се нуждаехме. Без това няма как да си конкурентно способен".

🎙🗣| Xabi Alonso:

"Every Bundesliga game is difficult. We learned that against Gladbach, Leipzig, Hoffenheim, Wolfsburg and Bayern. Kiel has only got one point so far, but they deserved more and we have to be prepared for that."#Bayer04 pic.twitter.com/1DTKYfYkCJ

— FootballMania ⚽️ (@FootballMania91) October 4, 2024

През миналата година тимът от Леверкузен спечели първата си титла, а в допълнение с първата купа, в този клуб за първи път отпразнуваха златен дубъл. Успехът им, придружен от статистика без загуба, впечатли целия свят. В момента те са на 4-о място в Бундеслигата с 10 точки от пет мача, на три след лидера Байерн.

Алонсо заяви, че отборът му няма да има проблеми да се адаптира към вероятно по-слабия съперник след мачовете си на голямата сцена срещу Байерн и Милан. "Всеки мач в лигата е труден и ние вече научихме това през този сезон“, каза Алонсо. "Очакваме същото и утре. Гостите от Кил имат само една точка, но заслужават малко повече от това, което имат в момента“.

"Мислим за този мач, подготвяме се и знаем, че имат достатъчно гъвкав състав", добави Алонсо, който е пред своя мач номер 100 на пейката на шампионите. "Очаквам да видя отбора си малко по-мъдър и интелигентен. Трябва да покажем, че растем, че се развиваме и можем да стигнем нещо повече от миналата година. За момента нямам основание да се съмнявам, че ще го покажем".

Следвай ни: