Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започва участието си на “Мастърс”-а в Шанхай срещу опасния белгиец Зизу Бергс.

Двубоят ще започне около 10 часа наше време. Преди него трябва да приключи битката на Франсиско Серундоло и Александър Шевченко.

Григор е номер 9 в схемата и почива първия кръг, в който Бергс с агресивна игра и мощен сервис наниза общо 30 уинъра и направи само 25 грешки при победата си над най-добрия китаец Жижен Жанг.

Димитров има победа над Бергс от 1/16-финалите на “Ролан Гарос” тази година, макар да загуби един сет срещу белгиеца, а един сет да беше решен с тайбрек.

От “Уимбълдън” насам българинът изпитва физически проблеми, които може да опропастят шансовете му да се класира за втори път в кариерата си за Финалите на АТР, защото иначе формата и резултатите му са отлични и напълно прилягат на участник в Торино.

Димитров има да защитава 350 точки в Шанхай за достигането до полуфиналите миналата година. Топ ракетата ни всъщност има и четвъртфинал в китайския метрополитен град от 2017-а, а миналият сезон елиминира Карлос Алкарас по пътя към полуфиналите.

За Бергс това е първи мач във втори кръг на “Мастърс”, след като победата му в първия кръг беше първа за него изобщо в Азия.

Следвай ни: