ЦСКА - София си е поставил амбициозната задача да привлече през зимния трансферен прозорец един или двама футболисти от от топ 5 първенствата на Европа. Според информация на Sportal.bg, “червените” са се насочили към играчи от Бундеслигата и френската Лига 1.

Интересът на българския клуб към двамата датира от това лято и надеждите са, че преговорите ще завършат положително през зимата. Една от непредвидените спънки обаче може да се окаже слабото представяне в родния шампионат. След 11 кръга ЦСКА - София заема 14-о място и е на само три точки пред последния Хебър.

А ако “червените” искат да привлекат футболисти от Бундеслигата и Лига 1, то една от предложените им опции със сигурност трябва да е участие в Европа - нещо, което на този етап не е лесно постижимо.

Припомняме, че откакто клубът смени собствеността, новите босове не жалят средства за селекция. През лятото те вложиха около 4 млн. евро за нови играчи, което е рекордна сума в историята на клуба.

В отбора акостираха Иван Дюлгеров, Йоан Борносузов, Мика Пинто, Илиан Илиев, Зюмюр Бютучи, Лумбард Делова, Джейсън Локило, Годуин Коялипу, Аарон Исека, Джеймс Ето’о, Иван Тасев и Лиъм Купър. Заплатите на повечето от новите също са доста сериозни за efbet Лига и се изравниха с тези в Лудогорец.

Следвай ни: