Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър вярва, че “гражданите” са си научили урока и са готови да спечелят Шампионската лига. Утре шампионът на Англия приема Реал Мадрид в реванш от полуфиналите, след като първият мач завърши 1:1. В края на седмицата пък тимът на Гуардиола може да си осигури нова титла във Висшата лига.

“Очаква ни страшно важна седмица. Знаем каква е крайната цел. Поставихме се в доста добра ситуация в сравнение с преди два месеца. Да си тръгнем от “Бернабеу” с 1:1. По-уверени сме последните години, особено в Шампионската лига, да постигнем резултат. Надявам се, че ще го направим”, заяви Уокър.

🗣️ "It's a massive week for the club..." 💪

Kyle Walker previews Manchester City's Champions League semi-final second leg tie against Real Madrid ⚽ pic.twitter.com/LAo6MQOwuC

— Sky Sports News (@SkySportsNews) May 16, 2023

“Щях да се радвам да сме спечелили, когато стигнахме за първи път до финала срещу Челси (през 2021 г.), но си мисля, че е процес на развитие. Тази група играчи е заедно от доста години и сме се справяли с различни ситуации. Минали сме през трудни и добри моменти. Надявам се сега това да е черешката на тортата - да запишем имената си в историята на клуба”, допълни той.

Бранителят сподели как е възприел изказването на Пеп Гуардиола от април, когато наставникът заяви, че Уокър трудно ще се върне в състава, тъй като не може да играе в настоящата схема на отбора. “Реагирах като професионалист. Той е мой мениджър. Понякога личните мнения във футбола, не си съгласен с тях, но това, което той е направил за мен, моята кариера и особено за Манчестър Сити последните шест години, приносът му е огромен. Дали ме заболя? Разбира се. Ще ви излъжа, ако кажа, че не е така. Но се връщаш към основите и се опитваш да го опровергаеш. Мисля, че го направил последните мачове”, коментира той.

🗣 Kyle Walker on Vinicius Jr: "I went to hug him because he tried to rainbow flick me. It was more to say 'don't do that again' because I don't want to be a meme."

Fair to say Kyle Walker knows that the internet would have had a field day 😅😂 pic.twitter.com/X2PA7gPtO8

— SPORTbible (@sportbible) May 16, 2023

Уокър говори и за сблъсъка си с Винисиус: “Това е отборен спорт, но има и лична битка. Изправяш се срещу един от най-добрите играчи в света. Аз обаче съм играл срещу футболисти, които са добри, колкото него. След първия мач отидох да го прегърна, защото се опита да ме прехвърли. Исках да му кажа: “Моля те, не го прави отново, не искат да стана интернет меме”. Боксьорите се здрависват след битка. Отдаваш нужното уважение на тези, които са го заслужили”.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe