В лагера на националния отбор на Сърбия не скриха разочарованието си от отпадането от Европейското първенство в Германия.

Възпитаниците на Драган Стойкович се нуждаеха от задължителна победа в последния си мач от група "С" срещу Дания снощи, но стигнаха само до 0:0 и останаха на последното четвърто място с актив от 2 точки, с което се простиха с надеждите си за класиране на осминафиналите. В другата среща от групата Англия и Словения също завършиха без голове, с което двата отбора продължават в елиминациите, както и датчаните.

"Разочарованието е огромно. Реалистично погледнато, за нас това е провал. Не успяхме да се класираме за елиминациите, но смятам, че всеки от нас се вложи максимално за отбора и за страната си. Горд съм със съотборниците ми", каза един от най-опитните в състава Душан Тадич. "Определено има място за съжаление, много ми е тъжно за феновете, които дойдоха да ни подкрепят на стадиона, както и за хората, които ни стискаха палци през телевизорите вкъщи", коментира вратарят Предраг Райкович.

"Групата ни беше много равностойна и това може да се види от резултатите. До последната секунда вярвахме, че ще успеем да пречупим Дания и да се класираме за осминафиналите. Изиграхме добър мач, но, за нещастие, това не стигна за победа. Разочаровани сме, искахме да зарадваме сръбския народ, но със сигурност ще се поучим от грешките, които допуснахме тук", заяви защитникът Никола Миленкович.

Последвайте каналите ни в: