Ръководството на Нюкасъл е било готово да продаде на Ливърпул английския национал Антъни Гордън. Според "Дейли Мейл" от "Сейнт Джеймсис Парк" са имали готовност за сделка още през тази седмица, тъй като клубът трябва да направи сериозна продажба до 30 юни, за да на наруши правилата за финансова стабилност на Висшата лига.

Според източника в последния момент обаче от Нюкасъл са поискали в обратната посока да поеме талантливият бранител Джаръл Куанса. От "Анфийлд" категорично са отказали да се разделят със своя юноша, което е стопирало преговорите за момента. "Дейли Мейл" твърди, че има малка вероятност преговорите да бъдат подновени.

Гордън, който в момента е с английския национален отбор в Германия, бе избран за играч на сезона в Нюкасъл, но клубът е бил готов да го жертва, за да не изпадне в ситуация да му бъдат отнети точки за следващия сезон.

Същевременно Нюкасъл преговаря с Нотингам Форест за евентуалното привличане на Антъни Еланга, който може да замени Гордън. В разговорите между двата клуба влиза и евентуална продажба на Елиът Андерсън по същата причина.

🚨 EXCLUSIVE: NUFC were ready to sell Anthony Gordon to Liverpool as club strive to comply with PSR - but talks broke down. Small chance of revival.

➡️ Jarell Quansah was part of package discussed but LFC do not want to lose him

🟢 @MailSport 👇https://t.co/5jFVEAXnev

— Craig Hope (@CraigHope_DM) June 29, 2024
Последвайте каналите ни в: