Манчестър Юнайтед и Нюкасъл са постигнали споразумение по сделката за Дан Ашуърт, съобщават ексклузивно “Атлетик” и “Скай Спортс”. След дълги и трудни преговори между двете страни в последните няколко месеца и след поредица от компромиси в крайна сметка двете страни са успели начин да си стиснат ръцете, което ще позволи на Ашуърт да пристигне на “Олд Трафорд”.

Първоначално от “Сейнт Джеймсис Парк” изпратиха спортния си директор в принудителен отпуск още през февруари, когато той информира ръководството на “свраките”, че иска да премине при “червените дяволи”. Впоследствие за него бе поискана компенсация от 20 милиона паунда, която 20-кратните шампиони категорично отказаха да платят. В последните дни се е стигнало до разумен компромис, който ще помогне на шефовете на Нюкасъл да се вместят в новите правила за развитие и устойчивост.

Медиите допълват, че в крайна сметка се очаква двете страни да завършат сделката в най-скоро време, а самият Ашуърт ще е свободен да започне работата си в Манчестър Юнайтед веднага. Така той ще може да вземе участие и в работата по летните трансфери на тима. Назначеният преди седмици за технически директор Джейсън Уилкокс пък ще е едно стъпало под него и ще докладва именно на Ашуърт. Вече бившият спортен директор на "свраките" прекара в тима по-малко от две години, след като бе привлечен от Брайтън в края на май 2022 година. Преди това той работи като технически директор на националния отбор на Англия от юни 2013 до септември 2018 година.

Последвайте каналите ни в: