Английските национали изпълниха първата си задача на европейското първенство по футбол с челното място в група "А", но за елиминациите трябва да направят още една крачка напред в играта си. Това заяви капитанът на отбора Хари Кейн след равенството 0:0 срещу Словения във вторник вечер.

Англия все още не знае името на съперника си, който ще бъде излъчен тази вечер с последните мачове от груповата фаза.

"Това бе целта ни преди началото на турнира - да завършим на първото място и сами да контролираме съдбата ни. Играхме далеч по-добре от предните мачове, но не успяхме да намерим начин да вкараме гол. Вече гледаме към следващия двубой", заяви Хари Кейн.

"Създадохме няколко ситуации, а в други можехме да се справим по-добре. Резервите внесоха свежест и направиха това, което се очакваше от тях. Нужни са ни всички.

"На европейското първенство всички мачове са трудни. Имаме богат опит и вече сте виждали, че в елиминациите обикновено правим крачка напред. Осминафиналът няма да бъде лесен, но нашият отбор разполага с достатъчно качество, за да преодолее следващото предизвикателство".

Бранителят Джон Стоунс разбира защо феновете са нервни, но ги уверява, че английските национали са направили крачка в правилната посока в мача срещу Словения.

"Целта бе първото място в групата и я изпълнихме. Това никога не е лесно. Не е лесно и да играеш с мишена на гърба. Подобрихме играта ни от предните два мача, подаванията ни бяха по-прецизни и имахме положения. Направихме крачка в правилната посока", заяви той.

"Разбирам защо феновете ни са нервни, но футболът е трудна игра. Бяхме концентрирани и контролирахме мача. Аз лично вярвам, че можем да победим всеки отбор, който срещнем. Ще работим усилено върху това в тренировките преди началото на елиминациите".

Последвайте каналите ни в: