Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско остана доволен от равенството на своя тим срещу Украйна (0:0) и класирането за осминафиналите на Евро 2024.


"Знаехме днес, че може и да се провалим. Посланието беше ясно, искахме да играем и да се опитаме да победим. Футболистите опитаха всичко. Ако вкараш ранен гол, много неща стават значително по-лесни. Гордея се с моя отбор, защото всички се справиха добре в края. Ако допуснеш един гол, си извън сметките”, коментира Тедеско.

12

“Тази група беше по-трудна, отколкото мнозина си мислеха. На хартия можете да сте фаворити, но трябва да играете мачовете и тези отбори нямат абсолютно нищо за губене. Играят в защита, но също имат доста качествени играчи”, продължи селекционерът на “червените дяволи”.

“Излизаме за победа и в следващия кръг. Тук сме и се класирахме за това първенство, за да бъдем част от най-добрите. Сега се изправяме срещу топ отбор (Франция). Затова се класирахме, иначе можехме да си останем и у дома. Това са двубоите, които търсим, а и всичко е възможно в тях”, каза още Тедеско.

Последвайте каналите ни в: