Джеймс Нънали вече не е играч на Партизан и може да прави всякакви изказвания спрямо клуба, с който се раздели със скандал. Както е известно, “гробарите” наказаха дисциплинарно американеца след боя му със Стефан Лазаревич от Цървена звезда. Вчера президентът на Партизан Остоя Мияйлович коментира раздялата с Нънали.

Oh🤔 this is defamation of character since I acted in self defense. @Ostoja1945 cmon now, let’s not talk team rules & regulations. You can’t say this but not pay me on time for 2yrs, I guess rules & contracts only apply if players don’t follow them?! I’ll stop here. https://t.co/Wan1QnPb05

— James Nunnally (@allornunn21) August 21, 2024

“Той е добро момче и името му е записано в историята на Партизан. Не трябва обаче да забравяме за инцидента му с играча на Цървена звезда миналия сезон. Желко Обрадович прецени да не му разчита, въпреки че той беше най-добрият ни играч от предния двубой. Представете си, че мачът беше от Евролигата и боят се беше случил по време на срещата. Щяха да ни дисквалифицират. Заедно с договора си състезателите подписват и дисциплинарен кодекс, който трябва да бъде спазван. Нънали беше наказан заради боя си с играча на Цървена звезда. Сега сме в някаква вакуум ситуация и дори не сме си казали сбогом с него”, заяви Миялович.

Отговорът от страна на Нънали не закъсня, като той бе публикуван в профила му в “Туитър”: “Това е клевета, защото аз действах при самоотбрана. Остоя, хайде стига, нека да не говорим за правилата и разпоредбите в отбора. Нямаш право да излезеш с такава позиция, а в същото време да не си ми плащал навреме в рамките на две години. Предполагам, че правилата и договорите се прилагат само ако играчите не ги спазват? Ще спра дотук”, заяви баскетболистът.

Нънали записа средни показатели от 12.3 точки, 3.2 борби и 2.5 асистенции в Евролигата.

Следвай ни:

Снимки: Imago