Изглежда, че звездата на Реал Мадрид Килиан Мбапе ще спечели поне първата част от битката си с бившия си клуб Пари Сен Жермен за неизплатени пари, съобщават авторитетните “Екип” и “Льо Паризиен”.

Това стана ясно днес, след като правната комисия към Френската професионална лига (ФПЛ) излезе със становище, че парижани трябва да платят заплатите и бонусите на капитана на “петлите”. Възнагражденията са дължими за април, май и юни 2024 г., както и бонуса за предишното преподписване на Мбапе с ПСЖ, дължим на 29 февруари 2024 г. Всичките тези суми се равняват общо на 55 млн. евро.

🔴 La commission juridique de la LFP enjoint le PSG à verser les salaires et primes de Kylian Mbappé

➡️ https://t.co/JGIYOZ3IFi pic.twitter.com/bVwdmql3Wr

— Le Parisien (@le_Parisien) September 12, 2024

Становището на комисията идва ден, след като на футболиста и бившия му клуб бяха препоръчани преговори и медиация. Мбапе обаче не се съгласи да се откаже от парите. В решението на комисията се споменава за липсата на помирение между двете страни и се разпорежда на Пари Сен Жермен да пристъпи в рамките на една седмица към изплащане на сумата.

Това обаче съвсем не означава, че клубът ще изпълни това. Според френските медии от ПСЖ нямат намерение да му платят дължимите 55 млн. евро, като Мбапе ще трябва да се обърне към съда и да заведе дело, ако иска да си получи парите.

Следвай ни: