Виктор Осимен записа първи мач с екипа на Галатасарай. Нигериецът започна като титуляр при разгромната победа с 5:0 над Чайкур Ризеспор, но не успя да вкара гол. Въпреки това, привлеченият от Наполи нападател игра силно и подаде за попадението на Абдюлкерим Бардакджъ.

Мартин Минчев остана на пейката за гостите. Вместо него в предни позиции действаше бивашата звезда на ЦСКА - София Али Соу.

Осимен получи страхотно посрещане от феновете на Галатасарай, а след последния съдийски сигнал отиде при тях и ги поздрави, докато от сектора с най-запалените привърженици скандираха името му. Нигериецът видимо се наслаждаваше на атмосферата и си направи селфи пред една от трибуните.

Самият мач се разви перфектно за отбора на Окан Бурук. Въпреки отсъствието на контузения Мауро Икарди, домакините поведоха още в 3-ата минута с гол на Давинсон Санчес. Централният защитник се разписа с глава след центриране на Габриел Сара. В средата на първото полувреме Бардакджъ се възползва от асистенцията на Осимен и удвои преднината на Галатасарай.

Наказателната акция на шампионите продължи и след почивката. Сара беше точен за 3:0 в 49-ата минута, а другите голове отбелязаха Дрис Мертенс (61') и Баръш Йълмаз (80').

В класирането Галатасарай е начело с пълен актив от 12 точки, следван от Фернабахче и Истанбул Башакшехир с по 10. Ризеспор е на 12-о място с 4 точки.

Следвай ни: