Монако победи Барселона с 2:1 в мач от първия кръг на Шампионската лига.

В герои за домакините се превърнаха Манес Аклиуш (16) и Джордж Иленикена (71), които вкараха двата гола. Точен за испанския гранд беше Ламин Ямал (28).

Монако беше улеснен и от това, че почти цял мач Барса игра в намален състав, след като още в 11-ата минута с директен червен картон бе изгонен Ерик Гарсия.

Това бе и първа загуба за блаугранас с новия треньор Ханзи Флик, който започна кариерата си начело на тима с пет победи от пет мача при отбелязани 17 гола.

Сблъсъкът започна по кошмарен начин за гостите на стадион "Луи II" пред очите на принц Албер. Гарсия повали японеца Такуми Минамино, който пресече пас на Марк-Андре тер Щеген, и получи червен картон.

Монегаските се възползваха от численото си предимство на терена и откриха резултата. Аклиуш проби в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл за 1:0.

Ямал изравни с плътен удар по земя извън наказателното поле.

Фатална за гостите се оказа 71-ата минута, когато Вандерсон изведе резервата Джордж Иленихена сам срещу вратаря и 18-годишният нигериец хладнокръвно опъна мрежата за 2:1.

В последните секунди на двубоя дузпа за Монако бе отменена след намесата на ВАР.

 

Друг френски тим - дебютантът Брест, написа най-славната страница от своята история. И продължава да пише...
Брест победи Щурм (Грац) с 2:1 в първия си мач в турнира на богатите.

Всичко започна перфектно за дебютантите. Юго Маниети ги изведе напред в резултата в 23-ата минута. Секунди преди почивката обаче невнимание в защита доведе до изравняване след нелеп автогол на Еденилсон Фернандес след изстрел на датския нападател на Щурм Вик Бовинг. 

В 56-ата минута сенегалецът Абдала Сима (56) вкара историческия победен гол за БРест след аситенция на опитния Людовик Ажорк.