Старши треньорът на ЦСКА - София Александър Томаш говори пред медиите преди двубоя с Берое. Мачът от 9-ия кръг на efbet Лига е утре (събота) от 17:30 ч. в Благоевград, тъй като тревното покритие на Националния стадион не е годно за игра в момента.

Наставникът на "червените" изрази мнение, че предстоящият противник умее да играе задружно като отбор, но вярва, че футболистите му ще спечелят трите точки. Томаш разкри, че все още не е взел решение кой ще бъде капитан и заяви, че не иска да гледа класирането, докато тимът не е там, където трябва да бъде.

"Изправяме се срещу отбор, който е съставен изцяло от латиноси - футболисти, които са "гладни" и искат да се доказват срещу най-добрите. Може да видите това в мачовете им срещу Лудогорец и Ботев. Двубоят ще бъде малко по-различен от тактическа гледна точка. Надявам се да го видите в мача, но може и да не го видите. Преди Берое беше отбор, който се надиграваше, а в момента "лъжат" противниците. Това е истината. Няма грешно във футбола, всеки сам си избира стратегията. Те са отдадени, сплотени са на терена и е трудно да бъдат преодолени. Отбор, който ще разчита на наши грешки. Няма някой, който да не греши. Искам от моя отбор да има нужното търпение и спокойствие и да е уверен в това, което прави на терена. Излизаме за победа, нищо друго. Ние сме още в началото. Не може една победа да вкара някакъв план в нас. За нас шампионатът започна от мача с Локомотив. Предстои ни много, много работа от мен, екипа ми и футболистите. Не мога да кажа, че има някакво приповдигнато настроение. Докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде, не искам и няма да гледам класирането.
 Не може да залагаш само на психологически трикове без да проиграваш нещата на терен. Когато футболистите повярват в себе си и в екипа, който работи с тях, когато ги накараш да направят нещо и те го направят на терена и добият нужното самочувствие, тогава може да кажем, че си вършим работата, както трябва. Играчите трябва да знаят във всеки един момент на терена какво правим, когато сме без топка, и когато сме с топка.

Не обичам епитети. Аз си върша работата, а тя е такава, че трябва да взимам решения. Научил съм се, че е по-добре да вземеш грешно решение, отколкото да не вземем никакво. Няма човек, който ръководи хора, и да не взима решения. Ще разбереш дали е правилно, или грешно, след като си го взел. Никой в този живот не е разбрал дали е прав, преди да направи нещо. Всеки един футболист трябва да бъде готов да се жертва в името на отбора. Винаги има някакви въпроси които са ми в главата. Аз съм много взискателен човек, но винаги съм уверен в това, което правя.

Последния мач Бусато беше капитан и ми хареса това, което направи преди, по време и след мача. Това не означава, че той ще бъде капитанът на отбора. Буквално преди мача ще реша кой ще носи лентата. Не се притеснявам от това да импровизирам. Самите футболисти до последно няма да знаят кой ще бъде капитан. За мен всеки един е важен. Тези, които не започват мача, са по-важни, защото неминуемо ще се направят смени. Аз изисквам от тях да бъдат над нивото на отбора, когато влязат. Лидер не се ражда, той се изгражда. За мен е важно да познавам персонално хората, техните качества са коренно различно нещо. За да надскачат себе си, те трябва да бъдат извън тяхната комфортна зона. Това, което казах на Линдсет, е, че ще падне товар от него. Убеден съм, че още утре ще покаже това, което може. Неговият потенциал е повече от това, което показа.

Това, което видях като физически данни в последния мач, е задоволително, но потенциалът е много по-голям. Тези мачове не изискват такава голяма динамика, защото ние ще бъдем отборът, който ще притежава повече топката. Трябва да бъдем спокойни и да бъдем готови за грешки, защото няма някой на терена, който да не греши", каза Томаш.