Френската футболна легенда и бивш президент на УЕФА Мишел Платини даде интервю за „RMC Sport“, в която заяви, че съвременният футбол има нужда от промени в правилата за повишаване на зрелищността и самият той прави изключително революционно предложение. Според него трябва да се намали бройката на футболистите на терена до 10 човека от отбор.

„През миналия век играехме в състави по 11 човека, но тогава се тичаше по-малко. Футболистите не бяхме толкова здрави физически и се движехме по-бавно. Би трябвало да се намали броя на играчите на терена. Това би помогнало за отваряне на повече пространства, да има повече зони за атака“, заяви Платини.

„Хората от моето поколение и по-възрастните вече не гледат футбол, защото не се отъждествяват с настоящия спорт. Тогава повече подавахме топката напред, отколкото назад. В стремежа за по-голямо владеене на топката сега има прекалено много пасове. Аз не критикувам, но хората от моето поколение играехме много по-офанзивно“, допълни трикратният носител на „Златната топка“.