Аржентинският футболен клуб Сан Лоренцо излезе с официално съобщение на сайта си, в което членът на Борда на директорите на клуба Нестор Ортигоза е призован да подаде оставка като един от шефовете на клуба. До странната ситуация се стигна, след като в последните няколко часа в социалните мрежи се разпространиха вирусно клипчета, на които се вижда как Ортигоза прибягва до физическо насилие спрямо бившата си партньорка. Това не е първият подобен случай, след като полицията на няколко пъти е нахлувала в къщата след сигнали за домашно насилие.

lo de ortigoza es un papelon, mañana mismo deberia renunciar a su cargo. #Sanlorenzo @morettimarcelo pic.twitter.com/f9yZr9ZLfh

— Muniaista de iker (@muniaista) September 19, 2024

“Официално хората от Борда на директорите на Сан Лоренцо решиха да изискат действащия член Нестор Езекиел Ортигоза да подаде оставка от своята позиция, тъй като действията му не представляват ценностите, които нашата институция поддържа,” се казва в изявлението.

Клипчетата се появиха в мрежите в разгара на петмесечен сериозен конфликт между бившия национал на Парагвай и майката на двете му деца Лучия Касиау. Те са заснети в края на август, когато двойката вече е разделена поради обвинения в домашно насилие. Отношенията на бившия полузащитник с ръководството на клуба също са сериозно влошени, след като той критикува сериозно работата на президента Марчело Морети и Борда на директорите за работата им на трансферния пазар.

Следвай ни: