Плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне може да вземе участие в дербито с Арсенал в неделя. Белгиецът получи контузия по време на двубоя с Интер и бе заменен принудително на почивката, като в лагера на Сити се опасяваха, че той ще пропусне сблъсъка между големите конкуренти за титлата през последните два сезона. Джосеп Гуардиола обаче даде надежда на феновете на “гражданите”, че Де Бройне ще играе срещу Арсенал.

“Той се чувства по-добре днес. Утре тренираме и ще видим как ще е. Би могъл да вземе участие в мача”, заяви испанецът.

Както преди всеки сблъсък с Арсенал, Гуардиола засипа с комплименти Артета и неговият отбор:

“В последните сезони винаги двубоите са оспорвани. Мисля, че сме добър тим, но и те са такъв. Завършен отбор са и поради тази причина са най-големия ни конкурент в последните два сезона. Все още сме в много ранен етап, така че този мач не е толкова важен по отношение на класирането. Важно ще бъде, когато гостуваме в Лондон във втората половина от сезона.

Всеки сезон те са все по-силни. Дълбочината се увеличава, защото те добавят повече играчи от най-високо качество. Винаги съм имал високо мнение за Микел Артета и отбора му. Предишните два сезона бяха близо, а сега са още по-добри, но ние все още сме силни и очакваме с нетърпение мача.

Съжалявам, че Йодегор няма да играе. Обичам да играя срещу най-добрите състави. Те имат много важни играчи, но причината да стават все по-добри е, че всяка година инвестират в дълбочината на състава. Той обаче е капитанът на Арсенал, така че всички знаят колко важен е”, заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.

Следвай ни: