Легендалният защитник на Милан и бивш италиански национал Алесандро Костакурта съжалява за пропуснатите шансове за голове най-вече от страна на Интер и Аталанта в първите срещи на италианските състави в основната фаза на Шампионската лига за сезон 2024/2025.

Интер направи равенство 0:0 с Манчестър Сити, докато Аталанта също завърши при 0:0 с друг английски състав - Арсенал, в първия кръг на турнира, а Милан загуби с 1:3 при домакинството си на още един отбор от Премиър лийг - Ливърпул. 58-годишният Костакурта, петкратен носител на трофея в ШЛ с Милан, в момента работи като анализатор за телевизия Sky Sport Italia.

"Предполагаше се, че ще бъдем унищожени при мачовете с три английски съперника, но аз имам известни съжаления. Да не забравяме, че при равни точки и головата разлика има значение, най-вече отбелязаните попадения. Интер и Аталанта не отбелязаха голове, въпреки че се изправиха срещу отбори, които се предполагаше, че ще ги победят", коментира някогашният бранител.

За Интер и Милан предстои миланското дерби в Серия "А". Двубоят от петия кръг на италианския шампионат ще се играе в неделя.

Следвай ни: