Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е доволен, че футболисти като Маркъс Рашфорд започват да бележат голове в началото на сезона. "Червените дяволи" се отправят към Кристъл Палас за срещата от Висшата лига в събота. Манчестър Юнайтед допусна поражения от Брайтън и Ливърпул в първите си два мача, но след това спечели срещу Саутхамптън с 3:0 и разгроми третодивизионния Барнзли със 7:0 в турнира за Купата на Лигата. Рашфорд вкара първия си гол от март насам срещу "светците", след което отбеляза два пъти срещу Барнзли, вдигайки самочувствието си след слабия миналия сезон.

"Много е добре, разбира се, че нападателите започват да бележат, когато сезонът е още в началото. Футболистите се нуждаят от самочувствие и сега имаме няколко играчи, които са в списъка с нашите голмайстори. Това е страхотно, защото ще увеличи вярата в собствените сили и желанието им да вкарват повече голове", заяви Тен Хаг.

Алехандро Гарначо и Кристиан Ериксен се присъединиха към Рашфорд, вкарвайки по две попадение за Купата на Лигата, когато Антони отбеляза първия си мача като титуляр за сезона с попадение. 24-годишното крило, което се присъедини от Аякс през 2022 година, преди това се появи от пейката в края на загубата от Брайтън.

"Мисля, че всеки играч трябва да се справя така. Трябва да тренираш здраво, трябва да се представяш добре на тренировка, трябва да спечелиш правото да играеш и когато дойде твоят шанс, трябва да се възползваш. Но мениджърът може да избере само 11 играчи и след това може да направи пет смени, така че трябва да сме сигурни, че имаме правилните 16 играчи за всеки мач", добави Тен Хаг.

Следвай ни: