Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу заяви, че напрежението върху него не се е покачило въпреки неубедителния старт на сезона. “Шпорите” спечелиха само един от първите си четири двубоя в Премиър лийг и получиха доста критики в пресата в последните дни, но австралиецът е уверен, че нещата могат много бързо да се преобърнат. Неговите футболисти посрещат Брентфорд на своя стадион след поражението през миналата седмица от друг лондонски съперник - Арсенал.

“Нищо не се е променило. Няма значение дали ще спечелиш всеки един от първите четири двубоя. Не искам да влизам в никой мач с идеята, че можем да загубим. Нашата цел е да печелим във всеки мач. Домакини сме и също така смятам, че всъщност играхме добре в предните срещу. Това е основното - да играем на ниво. Смятам, че доминирахме в изминалите срещу, но това не ни донесе успеха. Опитваме се да се съсредоточим върху представянето си в последната третина, за да сме сигурни, че занапред резултатите ще дойдат. Смятам, че ни предстои много натоварен период, но той може да значи именно това преобръщане на нещата. Това вероятно ще бъде най-натовареният ни цикъл до януари, защото трябва да изиграем пет мача за две седмици - неделя, сряда, събота и така нататък. След това пък е нещо като неделя, четвъртък, неделя. От ключово значение ще бъде всички да могат да играят, да покажем дълбочина на състава и да правим ротации,” обясни австралийският наставник.

След това Постекоглу се насочи към коментари около положението в своя тим и играчите. Той защити много категорично привлечения през лятото Доминик Соланке, който бе привлечен през лятото за около 60 милиона паунда. До момента той е изиграл едва две срещи, но вече отнесе солидно количество критики.

“Положението на Уилсън Одобрт не изглежда добре. Все още очакваме да спадне оттока, за да сме наясно с положението, но при всички положения той няма да е на разположение за известно време. Ив Бисума тренира днес и вероятно ще е готов за утре. Тимо Вернер и всички останали, които играха миналата седмица, са готови. Доминик Соланке? Хората съдят толкова прибързано. Това е само един пример. Човекът е изиграл по-малко от два мача за нас. Ако е натрупал 15 мача без гол и бе какъвто и да е принос, тогава мисля, че ще мога да дам някакъв отговор. Сега просто поемете въздух, направете малко йога или нещо такова. Помислете за света за секунда и след това направете оценка. Не трябва да се прибързва с оценките. Той можеше да започне страхотно, да отбележи гол във всеки един от първите четири мача, след което пак да навлезе в такъв, в който не бележи. Аз просто не гледам така на нещата. Това, което ме интересува, е, че когато влезе, той се напасна добре и след това получи травма, която попречи на начина, по който искаше да започне кариерата си. Но има време,” заяви Постекоглу.

Следвай ни: