Мениджърът на Челси Енцо Мареска заяви, че никой от собствениците не е поставял задължителна цел пред него да се класира в топ 4 и да осигури място в Шампионската лига. “Сините” започнаха с две победи, поражение и равенство, събирайки общо седем точки до момента, което им отрежда осмото място в класирането преди старта на петия кръг в Премиър лийг.

“Вече казах, че никой, нито собствениците, нито някой от спортните директори не ми е казвал, че трябва да завърша в топ 4. Мисля, че разполагаме с добър отбор, но в последните години завършихме на 12-о и 6-о място, така че подобрението няма да дойде автоматично. Имаме нужда да се развиваме. Смятам, че единственият начин да постигнем тази цел е като мислим мач за мач", каза бившият помощник на Джосеп Гуардиола в Манчестър Сити.

След това италианецът подкрепи мненията, че мачовете в европейския футбол стават твърде много и трябва да бъдат взети мерки срещу това. През тази седмица халфът на Ман Сити Родри сподели, че част от футболистите са готови да стачкуват, за да бъдат чути и да се стигне до промяна.

“Това е напълно погрешен подход с това количество двубои в момента. Но единствените, които могат да направят нещо, са самите играчи, а ние можем да ги подкрепим. През последните две седмици някои от тях се опитаха да обяснят какво мислят и това е добра отправна точка, а стачката може би е вариант за тях,” обясни Мареска.

Наставникът на Челси завърши с повече информация около очакваното завръщане на Рийс Джеймс и предизвикалото много коментари представяне на Джейдън Санчо. Крилото пристигна на “Стамфорд Бридж”, където прекара няколко сезона изпълнени с проблеми, но дебютира силно за лондончани и записа асистенция за единственото попадение срещу Борнемут.

“Нямам идея кога ще се завърне Рийс Джеймс. Надяваме се да намерим правилното решение за неговата ситуация и да може да се върне в игра възможно най-скоро. Имаше забавяне в неговото възстановяване, но се надяваме да влезе във форма. Най-важното нещо след всяка контузия е да се възстановиш на 100%, така че той все още е аут. За Джейдън Санчо вече казах, че откакто дойде, работи много здраво с и без топка. Използвахме международната пауза, за да се съсредоточим повече върху представянето му и той се справя добре,” завърши Мареска.

Следвай ни: