Бившият полузащитник на Байерн (Мюнхен) Бастиан Швайнщайгер е сигурен, че Леон Горетцка ще получи повече минути на терена за баварците и подчерта, че в тима ще имат нужда от него.

"Просто трябва да продъжи да работи по-усърдно. Сезонът е дълъг и в клуба ще имат нужда от много футболисти на добро ниво. Леон Горетцка е играч, от който Байерн със сигурност ще се нуждае", каза Швайнщайгер преди турнира по тенис "Лейвър къп", който започва днес в Берлин.

Bastian Schweinsteiger ist sich sicher: Leon Goretzka wird bald wieder mehr Einsatzminuten beim FC Bayern bekommen! 🔴⚽️ #SkySport #FCBayern pic.twitter.com/r5vlRzhF3E

— Sky Sport (@SkySportDE) September 20, 2024

Полузащитникът Горетцка не беше включен в състава от старши треньора Венсан Компани за някои от последните мачове. Той се завърна в тима преди първи мач от Шампионската лига срещу Динамо (Загреб) във вторник и вкара последния гол при убедителната победа с 9:2 на Загреб.

"Лично за него беше важно да направи добър мач", каза Швайнщайгер.

Твърдеше се, че Байерн иска да продаде Горетцка през летния трансферен прозорец, но не успя да го направи, тъй като играчът не иска да напуска.

Следвай ни: