Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти се защити от критиките, според които отборът не показва приятен футбол в досегашните си мачове през сезона. Според италианския специалист феновете на мадридчани харесват футболния стил на тима, който определи за рокендрол. Също така той беше категоричен, че не се притеснява, че в момента “лос бланкос” са в ролята на догонващи спрямо лидера в класирането Барселона.

“Искам да видя един Реал Мадрид, който продължава да прогресира и като че ли навлиза в един добър ритъм. Утре ще видя дали денят е подходящ за ротации. Красивата игра? Според мен това зависи от характеристиките на футболистите, с които разполагам. Да нападаме добре, да се защитаваме добре, да контраатакуваме добре… Много са аспектите и всеки си има свое мнение. Не, не ме дразнят твърденията, че печелим, без да го заслужаваме. Феновете ни са очаровани от нас. Можем да играем и по-добре, но привържениците ни са свикнали с футболен рокендрол, а не с много докосвания. Опитваме се да зарадваме феновете на Реал Мадрид, които предпочитат победите пред добрата игра. Би било идеално да печелим и да играем добре. Според мен срещу Щутгарт направихме няколко фантастични отигравания.

🗣️ Carlo Ancelotti: "Real Madrid fans are used to watching ROCK and ROLL football." pic.twitter.com/K10FxpcfuW

— Madrid Zone (@theMadridZone) September 20, 2024

За футболен рокендрол са необходими интензитет и ритъм, без да се губи много време в достигането до съперниковата врата. Това са нашите характеристики. Имаме доста силни играчи, най-вече във владението на топката, така че трябва да се възползваме от това. Да играем с четирима полузащитници? Във финала на Шампионската лига в Париж бяхме с трима нападатели и имахме перфектен баланс. Става въпрос за колективна работа. Благоприятният кръг е да изиграем един добър мач и да го спечелим. След това да мислим за следващия… всичко това е благоприятно. Сезонът е много дълъг и сега не е моментът да мислим за нашите конкуренти. Никога не сме били във върхова форма през септември. Това винаги се случва през октомври-ноември. Засега сме доста добре.

Ancelotti: "I know we're not at our best, but that's normal for this part of the season. We've always been in top form in October-November. At the moment, we're doing pretty well." pic.twitter.com/jKn5wfUt1S

— Madrid Universal (@MadridUniversal) September 20, 2024

Стачка на футболистите? Повтарям думите ми от онзи ден, а именно, че футболът се нуждае от размишления. Целта е да се играе по-малко, за да се избегнат контузии. Футболистите нямат никакъв проблем да си намалят заплатите, ако така ще играят по-малко. Едуардо Камавинга е много близо до завръщането си. В момента тренира доста добре и през следващата седмица ще се присъедини към отборните занимания. Той е много важен за нас, като ни позволява да имаме повече полузащитници, а и допринася доста. Ендрик ще бъде титуляр в някой от следващите мачове, а в бъдеще това ще се случва често. Той е едно доста скромно момче, което говори малко и работи много”, коментира Анчелоти преди утрешното домакинство на Еспаньол.

🚨⚪️ Ancelotti on Camavinga’s injury: “He will start training with the team next week”.

“He feels good. He's very important because we will be able to rotate the midfielders more”. pic.twitter.com/UaCtdLP61x

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 20, 2024
Следвай ни: