Наставникът на Ювентус Тиаго Мота засипа с похвали Наполи и сподели очакванията си преди утрешния сблъсък между двата тима в Торино. Също така той си припомни съвместната си работа с колегата си начело на “партенопеите” Антонио Конте, който му беше селекционер в националния отбор на Италия.

“Това е голям мач със силни играчи на терена. Ще видим какво можем да направим заедно с нашите фенове. Ще посрещнем мача с голямо съзнание, уважавайки опонента и играейки нашия футбол. Федерико Гати е на разположение, само Франсиско Консейсао и Аркадиуш Милик са аут за утре. Всички останали са готови и могат да стартират. Феде тренира добре вчера и ще бъде в състава. Беше истинско удоволствие да работя с Конте. Евро 2016 беше изключително, като бяхме отстранени от един силен състав (Германия - б.р.). Ние също бяхме силни, но в крайна сметка не постигнахме целта ни. Въпреки това винаги съм имал фантастични взаимоотношения с Конте.

🎙️Thiago Motta #JuveNapoli press conference:

▫️Gatti is available, the only ones missing are Conceição and Milik. The rest are hungry to start.
▫️Against Napoli it will be a great match.
▫️Conte was my coach at Euro 2016, my relationship with him was always excellent.
▫️Dusan… pic.twitter.com/KN3yG2uBKI

— JuveFC (@juvefcdotcom) September 20, 2024

Ние се фокусираме мач за мач. Предстоящият е срещу Наполи - един добър отбор, който е изграден, за да спечели Скудетото. Там спечелиха титлата неотдавна със стил на игра, който беше оценен в световен мащаб. Ние трябва да следваме нашия път и да имаме здравословна амбиция да се подобряваме. Трябва да изиграем страхотен мач заради нас и феновете ни. Става въпрос за факти и реалност. Не е минало много време, откакто в Наполи триумфираха с огромна преднина. Не само, че побеждаваха, но и по какъв начин го правеха, как играеха и в Европа. Наполи е наистина силен отбор. Там имаше промени, но ги направиха, за да се целят в Скудетото. Това е нормално и осъзнаваме, че ще се изправим крещу силен състав.

Твърде фокусирани сте върху Конте и мен. Утре е Ювентус - Наполи и играчите са главните герои. Надяваме се, че нашите футболисти ще покажат своята стойност както винаги, отвеждайки мача там, където искат. Трябва да работим като тим и да си помагаме, когато нямаме топката, както и да пресираме заедно. Не бива да оставяме пространства между линиите, в които Хвича Кварацхелия или други футболисти да могат да играят или да стигнат до Ромелу Лукаку. Ще е необходимо постоянно да се опитваме да пренесем играта на наша страна”, коментира Мота на днешната си пресконференция.

Следвай ни: