Полузащитникът на Арсенал Деклан Райс изрази възхищението си от представянето на вратаря Давид Рая, който се отличи със страхотни спасявания при гостуването на италианския Аталанта в първия кръг на Шампионската лига. Двубоят завърши при равенство 0:0. В 51-ата минута домакините от Аталанта получиха правото да изпълнят дузпа. Матео Ретеги стреля силно, но вратарят на лондончани Давид Рая показа феноменален рефлекс.

"Спасяванията на Давид Рая бяха невероятни, просто специални. Да спаси дузпата и после да реагира така, както го направи, просто показва колко много го искаше, колко много искаше да запази вратата си и да помогне на отбора. Той отново ни спаси днес с това изклютелно представяне. Той вече направи някои изключителни неща този сезон, но мисля, че това беше най-доброто до момента. Но, ако трябва да съм честен, мисля, че имаше още няколко невероятни спасявания. Беше специално да се види", каза Райс, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

"Мачът беше много труден. Знаехме, че ще бъде такъв, защото треньорът работи тук от дълго време и то по същия начин. Спечелиха Лига Европа през миналия сезон, така че не сме очаквали да бъде лесно. Създадоха проблеми на много отбори, така че да вземем точка на техния стадион в Шампионската лига е добре. Очевидно искаме да печелим мачове, но днес не беше писано да се случи", коментира още Деклан Райс.

Следвай ни: