Десният бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд има намерението да стане собственик на елитния френски клуб Нант, твърди местното издание “Екип”.

Според информацията английският национал ще се опита да купи 8-кратния шампион на Франция със съдействието на своя баща Майкъл Арнолд, който управлява финансовите интереси на футболиста. За целта на тях ще им помогне инвестиционна фирма от Лондон. Защитникът на мърсисайдци първоначално се интересувал от придобиването на Сент Етиен и Льо Авър, но в крайна сметка избрал да инвестира в Нант.

В момента собственик на клуба е френският бизнесмен Валдемар Кита, който е на власт от 2007 година насам. Той обаче е уморен от това да издържа финансово “канарчетата”, а и е недолябван от феновете на отбора. Неуспехът му да построи нов стадион, който да принадлежи на Нант, както и споровете около телевизионните права на Лига 1 са допринесли за готовността му да продаде клуба.

През лятото Кита провел видеообаждане със семейство Арнолд, а през последните дни двете страни имали срещи в Женева и Лондон. Смята се, че офертата на англичаните е за 100 млн. евро - директна сума от 80 млн. и още 20 млн. като кредит за продавача, а също така различни бонуси до 40 млн. евро. Френският бизнесмен обаче би желал да възвърне повечето си финансови загуби, което би затруднило кандидат-купувачите да удовлетворят исканията му. Междувременно, от Нант отричат за преговори между двете страни.

Както е известно, наскоро друга футболна звезда - Килиан Мбапе, придоби втородивизионния Каен, докато собствениците на Ливърпул от Fenway Sports Group направиха неуспешен опит да купят фалиралия Бордо, който беше извърлен в четвърта дивизия на френския футбол. От друга страна, за Александър-Арнолд това не би била първата подобна инвестиция, тъй като той е миноритарен акционер в отбора от Формула 1 Алпин.

Следвай ни: