Кметът на София Васил Терзиев използва социалните мрежи, за да коментира решението за прехвърляне собствеността на стадион "Георги Аспарухов" към Столична община. Градоначалникът сподели, че всички управници са длъжници на феновете на Левски.

Публикуваме написаното от Васил Терзиев без редакторска намеса:

"Когато през април Столичният общински съвет подкрепи предложението ни стадион „Георги Аспарухов“ да стане собственост на Столична община, това се случи, защото ние в Столична община имаме ясен план за бъдещето на стадиона.

Единствените, на които истински трябва да се благодари са привържениците на Левски, които никога не изоставиха клуба. Всички управници са техни длъжници през годините.

Аз искам да благодаря на Столичния общински съвет, който с пълно единодушие, подкрепи внесеното от мен и моите колеги Цветомир Петров, Димитър Шалъфов и Прошко Прошков предложение за безвъзмездно прехвърляне от държавата на общината на стадион „Георги Аспарухов“.

Явно, г-н Борисов позволи на неговия “независим" областен управител да си свърши работа! След месеци бездействие, новият изборен сезон се оказа добра причина да се раздвижат нещата по прехвърлянето на Герена на общината и г-н Арсов да спре да пречи.

Всички в Столична община, които обичат спорта, включително аз, искаме София да има модерни стадиони и зали за всички. Затова и подкрепихме проекта на ЦСКА-София за нов стадион. Затова поискахме и стадион “Георги Аспарухов”. Затова имаме и идеи в напреднала фаза за други стадиони и зали в София. Защото нас ни интересува в какво състояние са те и дали могат да се използват, а не да се рушат, както се случва в момента с почти всички спортни комплекси, които са държавна собственост - „Червено знаме“, Колодрума, стадион „Академик“...

Бившите управляващи постоянно говореха колко обичат спорта и продължават да го правят, но какво реално правят за спорта? Направиха дори и фондация - „София - спортна столица на Европа“ - все едно можеш да развиваш какъвто и да е спорт, без да имаш инфраструктурата за това. А както всъщност виждаме думите им прикриват бездействие и са само предизборна кукичка за наивници.

Реалните действия дойдоха с нас - двойно увеличение на бюджетите за спортните програми на София за 2024 г., създаване на модел за отпускане на средства за поддръжка на съществуващите спортните площадки, който се надявам да бъде приет в бюджета за 2025 г., подкрепата за младия пилот Никола Цолов и тн. Ние имаме планове и ще работим да ги реализираме.

Надяваме се само да има по-малко хора, на които трябва да благодарим, че не ни пречат".

Следвай ни: