Феновете на Челси продължават да се чудят как ще изглежда отборът им през новия сезон, като засега знаците са противоречиви - загуба от Манчестър Сити и Сервет, както и пестеливи победи над швейцарците и Борнемут плюс хикс с Кристъл Палас. Сякаш изключение от правилото беше мачът с Уулвърхамптън, спечелен с разгромното 6:2.

Този двубой обаче наистина се отличава до останалите, защото само в него и срещу Сервет в първия мач “сините” от Лондон вкараха повече от едно попадение. Очакванията са Кристофър Нкунку да допринесе значително по-сериозно този сезон за головете на тима, а надеждите са именно в него за предстоящото от 14:30 гостуване на градския съперник Уест Хам.

Последните 18 гостувания на Челси в Премиър лийг са със средно над 4 гола в мачовете. “Чуковете” обаче само веднъж през новата кампания вкараха повече от едно попадение в срещите си - при успеха с 2:0 на гости на Палас. “Сините” пък също не са особено резултатни, ако отделим аномалията с Уулвс.

Статистиката засега показва, че и трите гола на Нкунку от началото на сезона са за откриване на резултата, а Дани Ингс в предишния мач вкара на Фулъм и за шести пореден път се разписа след почивката в Премиър лийг.

Челси е в серия от четири спечелени гостувания в Премиър лийг, но задачата срещу обновения (със 155 милиона за трансфери) Уест Хам се очертава да бъде много сложна.

Следвай ни: