Френският гранд ПСЖ излезе с официална позиция, с която съобщава, че няма намерение да плати 55 милиона евро на футболната звезда Килиан Мбапе. Само преди седмица Професионалната футболна лига на Франция задължи парижани да се издължат на играча на Реал (Мадрид).

„ПСЖ обжалва становището на Комисията на Лигата, въпреки задължаващата му форма. Позицията на клуба е много повече от добре обоснована в правно отношение. Това също е въпрос на добросъвестност, честност, ценности и уважение към ПСЖ и неговите фенове, което е по-важно от всеки играч. Футболистът е поел ясни и многократни публични и лични ангажименти, които клубът ни просто иска да бъдат спазени, а играчът се е възползвал от безпрецедентни привилегии за 7 години в Париж. ПСЖ очаква тези фундаментални и неоспорими ангажименти да бъдат спазени“, пише в позицията на френския шампион.

Миналата седмица правната комисия на Професионалната футболна лига нареди на ПСЖ да плати на Мбапе 55 милиона евро в рамките на една седмица. Футболистът претендира за сумата, която според него е тримесечна заплата и част от бонусите, които не са му били изплатени през сезон 2023/24 г. Решението на комисията на Лигата, издадено на 12 септември теоретично даде на ПСЖ срок до полунощ на 20 септември, за да покрие задължението си.

„Предвид ограниченията на юридическите правомощия на Комисията за взимане на пълно решение по този случай, случаят сега ще бъде оспорен пред друга инстанция, на която ПСЖ ще представи всички факти“, допълниха от клуба.

Отказът на ПСЖ дава прово на адвокатите на Мбапе да обжалват пред Правната комисия на Професионалната футболна лига на Франция, да отнесат въпроса пред УЕФА или дори до граждански съд.