Американският баскетболист с български паспорт Коди Милър-Макинтайър обясни решението си да подпише със сръбския Цървена звезда и разкри, че то е било сериозно повлияно от гръцкия старши треньор на отбора Йоанис Сферопулос.

"Неговите цели и това, което иска да постигне, помогнаха, за да взема решение. Много е важно за един поинт гард да има отлични взаимоотношения със старши треньора, да споделят сходно мислене и цели за определени неща. Неговото мислене съвпада с моето", коментира българският национал пред специализирания сайт eurohoops.net.

В Цървена звезда Милър-Макинтайър ще си партнира на позицията с именития Милош Теодосич и бразилеца Яго дос Сантос.

"Яко беше най-полезният играч и стана шампион през миналата година. Милош очевидно е един от най-добрите гардове, които някога са играли, така че се вълнувам да се уча от тях. Да ги гледам на тренировка, да попивам всяко малко нещо - много се вълнувам да играя с тях двамата. За първи път от известно време ще имам доста игрови минути с други двама поинт гардове. Ще бъде забавно и вълнуващо", каза още американецът.

За Коди Милър-Макинтайър да играе за Цървена звезда е повече от възможност да се бори да големи цели и да се състезава на високо ниво. Той бе в състава на големия съперник Партизан за сезон 2020/2021, но напусна преждевременно и се премести във Франция.

"Развълнуван съм да се завърна. Това е място, в което се случиха много добри неща и много трудни психически неща. Да мога да се върна и да поправя това за себе си ми дава много приятно чувство за кариерата ми като цяло. Като свежо начало. Не знам какво да очаквам от голямото дерби, но ще бъда подготвен за всеки мач, а не само за дербито. Мога да контролирам само това, което мога да контролирам - да давам всичко от себе си всеки ден и каквото стане, стане", продължи Милър-Макинтайър.

"Страхотно беше, че миналата година много хора видяха това, което правя още от началото в Европа. Трябва да продължа да ставам по-добър и да се уверя, че миналата година не е била най-добрата ми, за да напредвам. Обичах да работя с треньора Душко Иванович. Както във всички отношения, има неща, за които сте съгласни и други, за които не сте. Но неговата психика и начинът, по който се отнасяше към всичко бяха много сериозни. Защото да се печели е трудно. Той знае точно какво иска и ти го казва. Като цяло имах чудесен опит с него. Постави ме в добра позиция. Той е една от причините да съм тук сега. Когато нещо не беше наред, той забелязваше и питаше. Всеки треньор по пътя ми е помогнал и ме е тласкал напред", коментира още американският баскетболист.

Следвай ни: