Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски обяви , че цената, срещу която ще предостави контролния пакет акции в клуба е 5 милиона лева.

„Нека мисионерите като Константин Думанов, който също има бизнес да извади пари, а не само да обикаля и да търси кой друг да ги даде и да ги налее в клуба. Аз спирам да плащам заплати на футболистите, парите бяха приготвени, но спирам, защото в крайна сметка е време да спра да повтарям една и съща грешка и действително ще сложа точка на този проект, в който вложих много пари, сили и нерви“, каза специално за „Телеграф“ бизнесменът, който в момента е в Южна Америка.

Открито

„Аз заставам с лицето и името си пред всички. Това съм аз. Нека да видим и тези, които са насреща, какво точно искат, какво предлагат и как ще го реализират. Но да, категоричен съм, че аз няма да си тръгна от Локомотив, без да получа сумата, която поисках. Човек съм и не мога да искам пълна възрвъщаемост на това, което съм дал, което е близо 20 милиона лева. Няма как да се получи, реалист съм, но няма и все аз да съм прецаканият, оплютият и виновният. Освен това, каквото съм дал, ще си остане там на стадиона, няма къде да го отнеса. Благодарен съм и се извинявам на тези истински фенове на отбора, които бяха до мен и ме подкрепяха и в най-мизерните времена, когато взех отбора. Това за мен са може би няколкостотин души. Другите периодично тръгват да стават спасители, а след това ги няма никакви. Сега съм поставил условието си и чакам отговор до петък“, каза още Христо Крушарски в телефонен разговор.

Легенди

„По отношение на легендите, които аз съм бил прогонил, ще кажа само, че Войнов е още жив и може да му се обадите, за да ви каже причината, поради която си тръгна Мартин Камбуров. Той е достоен и честен човек, може да му се доверите. Призовавам го да каже истината. Аз никога не съм бягал от своите отговорности и обещания и съм правил повече за клуба, отколкото са били силите ми. Нека да видим, тези, които ще направят организацията и ще надградят над постигнатото по-добре от мен на фона на всичко, което се случва и в България, и в света в последните години", добави още Крушарски.

Сметки

Бизнесменът е възложил на своите счетоводители и финансови експерти да изготвят детайлна справка относно задълженията, които клубът има към момента и как те са се трупали и погасявали по време на неговото управление. „Важно е всеки да е наясно с това точно какво го очаква като дойде на моето място. Тези, които са просто любопитни, ще могат да видят как съм оставил клуба на Адам Сотков, как съм си го върнал от него и от Нова година насам какво съм погасил. При мен дълговете намаляват, не се увеличават. Тази година са намалели с около 300 000 лева. Освен това да знаят, че Локомотив има и да взима пари. Това са 500 000 eвро по трансфера на Мичи Нтело и още 70 000 лева по този на Алфа Конте“, разкри още Крушарски пред в. „Телеграф“ и добави, че оттук-нататък няма и да помага за картотекирането на чужденците, които треньорския щаб иска да играят. „Не само, че съм помагал с връзки и контакти, но дори от други клубове са ме търсили за помощ. Някои не го оценяват и затова повече няма да си мръдна пръста“, завърши босът на „черно-белите“

Ексклузивно интервю на Христо Крушарски пред "Телеграф"