Изпълнителният директор на Sesame Виктория Петрова, сподели вижданията си и мотивацията защо компанията е решила да подкрепи реализирането на филма „Гунди – легенда за любовта“, чиято Премиера предстои на 9 октомври в столичната "Арена София". Рекордните за България над 8000 посетители ще имат възможността да гледат първата прожекция на филма в най-голямата спортна зала у нас.

Влизането в подобен проект като генерален спонсор не е плод на импулсивно решение. В Sesame много добре осъзнавахме, че този филм носи изключителна емоционална и морална отговорност: към паметта на легендарния Георги Аспарухов, към националното самосъзнание и, не на последно място, към ценностите на един народ. За Sesame е въпрос на чест да е част от реализирането на този проект, приемайки риска и изискванията, които носи. На първо място заради образа на Георги Аспарухов като личност и като символ. Като човек, който е оставил зад себе си не просто футболна статистика, а една легенда.

От друга страна стоеше голямото доверие към Иван и Андрей като продуценти,доказани в работата си през годините и като хора, които ще дадат всичко от себе си, за да се реализира този филм по най-добрия начин.

Смятам, че подобни проекти трябва да получават подкрепа особено днес –време, в което националната ни идентичност, гордост и памет са критично важни за бъдещето ни. Тук дори не става дума за футбол и клубни пристрастия. Става дума за изкуство, за национално наследство.

Това е най-скъпият филм, реализиран от 1989-та година досега. Благодарни сме за възможността да влезем в историята на родното кино като първия оператор в сектора ни, финансирал първата продукция от подобен ранг за последните 35 години.

„Гунди – легенда за любовта“ е ценен за всички участвали в проекта, не само като инвестиция, вложена в него, но и като стойност, която той носи за поколенията.

В България има още много неразказани по този начин истории. Нека това да е началото на нов етап, възраждащ миналото, за да освети бъдещето ни", коментира Виктория Петрова.

Следвай ни: