Наполи показа неочаквана смелост и се защитаваше наистина добре, заяви впечатлен старши треньорът на Ювентус Тиаго Мота по повод вчерашния мач между двата отбора, завършил при нулево равенство. „Старата госпожа“ започна новото първенство в убедителен стил – две поредни победи с по 3:0 над Верона и над Комо, за което младият специалист беше засипан с похвали. Но последваха три поредни ремита 0:0 в първенството през септември.

"Очаквах подобно поведение от Наполи, макар те да играха у дома. Обикновено не са толкова смели и на свой терен, както бяха с нас. Дали е тяхно решение и поведение, или е наша заслуга, не знам. Но се оказахме с доста дълбока защита в наказателното ни поле и следователно трудно беше да атакуваме така", коментира Мота. Попитан какво точно е трябвало да се направи, той отговори: "Глупаво е да хвърляш постоянно сили да пълниш противниковото поле. По-важно е да имаш бързина, за да атакуваш когато е необходимо в подходящия момент".

"Сега обаче се сблъскахме с отбор, който умее да защитава добре наказателното поле. Когато един отбор се затвори, не е лесно да се вкара гол. Днес не се възползвахме много от възможностите да отправим далечни удари", продължи наставникът. На въпрос как би сравнил мачовете до вчера и този с неаполитанците той каза: "Според мен срещу Наполи се справихме по-добре, отколкото срещу Рома. Те са подготвени да играят правилно в зона и това ни създаде проблеми. Смятам, че вървим напред, представихме се добре, но явно не достатъчно, за да победим".

Последният път, когато Ювентус нареди три поредни равенства без голове беше през 1982 година при легендата Джовани Трапатони на пейката. А вчера Ювентус приключи само с един изстрел в очертанията на вратата на гостите, пазена от Алекс Мерет. Голямата им звезда в атаката Душан Влахович пък е в серия от четири мача без отбелязан гол.

"Трудно е да спечелиш, когато не вкарваш голове. Имаме нужда от допълнително влагане и помощ и от нас в полузащитата. Ясно е, че Влахович не е щастлив, но целият отбор трябва да работи, за да му създаде положение да вкара", заяви от своя страна американският халф Уестън Маккени.

Ювентус гостува на намиращия се на 11-о място Дженоа другата събота, преди да пътува и за Лайпциг за мача си от Шампионската лига на 2 октомври.

Следвай ни: