Тази вечер Симоне Индзаги и Пауло Фонсека за първи път ще се изправят един срещу друг като наставници съответно на Интер и Милан, с което ще влязат в историята на Серия "А".

Италианският специалист и португалският му колега ще станат първите двама треньори, които са се срещали както в Дербито на Рим, така и в Дербито на Милано в първенството. Техните мачове в Дерби дела Капитале са от сезоните 2019/20 и 2020/21, когато Индзаги водеше Лацио, а Фонсека беше начело на Рома. Досега балансът помежду им е изцяло изравнен, тъй като във въпросните срещи „орлите“ и „вълците“ си размениха по една победа, а в останалите две завършиха наравно.

Simone Inzaghi and Paulo Fonseca are the first two managers in Serie A history to face each other in both the Rome #derby (four times between 2019/20 and 2020/21) and the Milan derby.

[via @OptaPaolo] pic.twitter.com/ghyxaJsTVk

— MilanData📊 (@acmilandata) September 22, 2024

Индзаги може да влезе в историята на Дерби дела Мадонина по още една причина. Ако тази вечер „нерадзурите“ спечелят, той ще стане първият наставник със седем поредни победи в историята на дербито. Досегашните шест успеха обаче бяха срещу предшественика на Фонсека, а именно Стефано Пиоли. Що се отнася до настоящия треньор на „росонерите“, за него също е много важно да дебютира с победа в дербито, тъй като според италианските медии е много вероятно да бъде уволнен при незадоволителен резултат в двубоя.

Следвай ни: