Вечното дерби на сръбския футбол между Партизан и Цървена звезда е пред провал. Мачът трябва да се играе в понеделник от 20:00 часа българско време, но провеждането му е под въпрос заради група хулигани.

През изминалата нощ те са влезли на стадион „Партизан“ и са изпочупили бирени бутилки по тревната настилка. Освен това на множество места по терена са излети петролни продукти, които след това са запалени.

В резултат на това игрището е неизползваемо и Партизан има изключително кратко време, за да оправи терена.

От клуба съобщиха, че разполагат със записи от охранителните камери и благодарение на тях са били разпознати извършителите. Техните имена са били предадени на полицията.

Управата на "гробарите" заплаши, че ако властите не арестуват вандалите, утре след обяд имената ще бъдат публично обявени от клуба. Уточнява се, че става дума за представители на определена фенска организация, която е отговорна за опустошаването на официалната трибуна на стадиона в миналото.

„Черно-белите“ уточниха, че разполагат с един от най-модерните хибридни терени, който е изграден през миналата година с помощта на УЕФА и Сръбския футболен съюз.