Дискусионната дузпа в полза на Реал Мадрид далеч не е единственото нещо от изминалия двубой срещу Еспаньол (4:1), което породи спорове и недоволство - основно сред феновете на Барселона.

Вестник “Спорт” обръща внимание на две ситуации, свързани с Джуд Белингам и Килиан Мбапе. В първия случай като че ли англичанинът псува рефера Хуан Мартинес Мунуера Монтеро, а при другата съдията като че ли спестява изгонване на французина.

От клипчета в социалните мрежи се вижда как Белингам, след като получава жълт картон, като че ли изрича думите “You are a piece of shit” (ти си л*йно - от англ.).

Jude Bellingham to the referee: "You are a piece of shit."pic.twitter.com/fda5jzkOW8

— Total Football (@TotalFootbol) September 22, 2024

В друг епизод пък Мунуера Монтеро се обръща към Мбапе с думите “Хей, Килиан, рискуваш” заради невъздържано от него поведение. Към този момент нападателят също вече е с официално предупреждение.

Недоволството срещу арбитъра е, че от една страна не санкционира Белингам, а от друга избира да предупреждава Мбапе, вместо директно да му покаже втори жълт картон. И при двамата футболисти това биха били червени картони. И докато при халфа е възможно той да не е чул обидната реплика, то при Мбапе Монтеро избира да не го гони.

Иначе отделно с жълт картон за протест беше санкциониран и Винисиус Жуниор.

Хуан Мартинес Мунуера Монтеро нашумя през март, когато Реал Мадрид подаде жалба във федерацията срещу него, обвинявайки го, че умишлено е пренебрегнал обиди срещу Вини, отправени от привърженици на Осасуна.

Следвай ни: