Българският защитник Петко Христов изигра цял мач като титуляр за Специя при победата с 4:2 над Карарезе в зрелищно Дерби на Лунензе от шестия кръг на Серия "Б". Капитанът на „орлетата“ също така се разписа във втори пореден двубой на тима, след като преди седмица беше точен и при равенството 1:1 с Кремонезе на Валентин Антов.

Освен Христов с основна заслуга за успеха на Специя са братята Еспозито, които отбелязаха другите три гола за тима в днешния мач. Той обаче тръгна по-добре за гостите, които поведоха още в 5-ата минута чрез Леонардо Чери. В 24-тата минута Франческо Пио Еспозито възстанови равенството, а в 48-ата брат му Салваторе направи обрата пълен с точно изпълнена дузпа. В 61-вата минута Франческо отбеляза втория си гол в двубоя. Карарезе намали изоставането си в 74-тата минута благодарение на Филипо Олиана, но осем по-късно Христов гарантира успеха на домакините, засичайки с глава центриране от корнер на Салваторе Еспозито.

IL DERBY È NOSTROOOOOO!!! ⚔️🤍⚔️#SpeziaCarrarese 4-2 pic.twitter.com/gO1fYw1Iw2

— Spezia Calcio (@SpeziaCalcio) September 22, 2024

Непобеденият досега състав на Специя се движи на втората позиция в класирането с 12 точки в актива си, а Карарезе е на предпоследното 19-о място с 3 спечелени пункта.

Следвай ни:

Снимки: Imago