Ден след победата с 5:0 като гост над Вердер (Бремен), футболистите, треньорския щаб и ръководството на Байерн традиционно посетиха емблематичния за Бавария Октоберфест. Те бяха облечени с традиционно облекло и посетиха събитието, придружавани от семействата си.

#Anzeige |📸 𝑻𝒓𝒂𝒅𝒊𝒕𝒊𝒐𝒏𝒆𝒍𝒍𝒆𝒓 𝑶𝒌𝒕𝒐𝒃𝒆𝒓𝒇𝒆𝒔𝒕-𝑩𝒆𝒔𝒖𝒄𝒉 🥨

Unsere Jungs genießen die Zeit auf der Wiesn. 🍻#MiaSanMia #FCBayern pic.twitter.com/6lGpjiTBy3

— FC Bayern München (@FCBayern) September 22, 2024

Настроението в Байерн е отлично, след като тимът има само победи от началото на сезона и вкара за една седмица цели 20 гола. Вълнението беше голямо и за старши треньора Венсан Компани, който за първи път посети фестивала. “Никога досега не съм преживявал това - а сега го правя в ледерхозен (б.ред. - традиционни баварски панталони). Това е баварската култура и традиция“, каза 38-годишният белгиец.  Още вчера той каза: “Утре (б.ред. - днес) е традиция. Трябва да уважаваме традицията. Всички отиваме там. Трябва да се забавляваме, а след това от понеделник ще се занимаваме само с Леверкузен и подготовката за мача с тях”.

Така звездите на Байерн като Хари Кейн, Йошуа Кимих, Томас Мюлер, Мануел Нойер, Джамал Мусиала и останалите прекараха заедно няколко часа на мюнхенския Октоберфест. Това беше особено приятна възможност за новите попълнения като Майкъл Олисе и Жоао Палиня да се запознаят по-добре със своите съотборници и техните семейства.

📸 #Oktoberfest2024 pic.twitter.com/I4AbkeS3S9

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) September 22, 2024

Самият Хари Кейн пък пусна видео в социалните мрежи, в което казва: “Здравейте на всички! Тук съм на Октоберфест, беше чудесна седмица очевидно, дошла след чудесен мач вчера. Нямам търпение за следващия мач, наслаждаваме се днес, но след това имаме голям мач вкъщи срещу Леверкузен вкъщи. Продължавайте да ни подкрепяте, ние също ще продължаваме така”.

Следвай ни: