Монако изигра много солиден мач за радост на Принц Албер, който наблюдава мача с Льо Авър от трибуните на стадион Луи II, а победата с 3:1 изкачи “монегаските” на върха в Лига 1 с 13 точки. Също толкова има след 5 кръга и шампионът Пари Сен Жермен, но “принцовете” имат по-добри допълнителни показатели. Не третата позиция е Марсилия с 10 точки, но ОМ предстои да играе с Лион тази вечер.

Още в 9-ата минута Монако излезе напред в резултата чрез десния защитник Жордан Тезе, който засече в мрежата с глава центриране на Такуми Минамино. Монако продължи да атакува, но след половин час игра Далер Кузяев изравни за гостите от Северна Франция.

До края на първата част Монако трудно намираше ритъма на играта си, но това се промени през втората част. В 66-ата минута Елисе Бен Сегир направи 2:1 за Монако, след като получи топката пред наказателното поле и с техничен, фалцов удар я прати в горния десен ъгъл на вратата на гостите.

Само след четири минути американският нападател Фоларин Балогун сложи точка на спора, покачвайки резултата на 3:1. Балогун се разписа след чудесно действие в центъра на терена – отнемане, финт и пас от 18-годишния Джордж Иленикена, който наказа Барселона с гол през седмицата в Шампионската лига.

Монпелие постигна първа победа за сезона, обръщайки Оксер на свой терен с 3:2. Гостите откриха резултата в 18-ата минута чрез Ахмед Траоре, но нигериецът Акор Адамс вкара два гола за успеха на Монпелие. Модибо Санян също се разписа за домакините в 71-ата минута за 2:1, които се измъкнаха от зоната на изпадащите в Лига 1 и вече са 15-и.

Новакът Анже остава единствен без успех и на последното място с 2 точки, след като завърши само 1:1 с Нант. В друга среща от по-рано днес Тулуза отстъпи на участника в Шампионската лига Брест с 0:2.

Следвай ни: