Новакът в Бундеслигата Санкт Паули спечели първата си точка в елита след три поредни поражения. Но всъщност отборът от Хамбург заслужаваше повече  от това 0:0 срещу РБ Лайпциг, тъй като имаше повече положения в мача и доминираше в големи периоди.

Новият треньор на тима Александър Блесин – работил предимно в Белгия, направи няколко промени в стартовия състав, а като система заложи на 3-4-3. В негова подкрепа на пейката седна и Гуилавоги, който беше на най-малко наличен като жокер, след като контузия в коляното го беше извадила за дълго от терена.

Гостите в средата на първата част взеха контрола на топката, но комбинациите им не вървяха и те трябваше да разчитат на индивидуалната класа на Бенямин Шешко и Юсуф Поулсен.

Футболистите на Санкт Паули доминираха в играта, многократно натискаха смело, печелеха топки и създаваха голям брой положения. Преднината от 1:0 или дори 2:0 на почивката би била абсолютно заслужена, но вместо това резултатът остана 0:0.

Началото на второто полувреме беше идентично, както и вратарят на РБ Лайпциг Петер Гулачи спаси удари на Елиас Саад и Йоханес Егещейн. Но в края на срещата те сякаш се умориха и за отбора от Лайпциг беше много по-спокойно, като "червените бикове" дори накрая можеха и да излъжат противника, но резервата Лоис Опенда стреля встрани от целта.

Това е второ поредно нулево равенство за РБ Лайпциг в Бундеслигата. В класирането отборът е пети с 8 точки.

Следвай ни: