Отборът на Рома записа първа победа през този сезон, след като спечели с убедителното 3:0 като домакин на Удинезе в двубой от петия кръг на Серия "А".

По този начин „джалоросите“ направиха успешен дебюта на новия си наставник Иван Юрич. Именно заради треньорската смяна в Рома днес ултрасите от „Курва Суд“ бойкотираха първите 30 минути от мача, а също така показаха транспаранти в подкрепа на уволнения Даниеле Де Роси и срещу клубното ръководство.

Въпреки недоволството на феновете играчите на тима най-после показаха силна игра от началото на кампанията. Първото им попадение дойде в 19-ата минута, когато Артьом Довбик беше точен с диагонален шут по земя. В началото на втората част Пауло Дибала си изработи дузпа след фал на Яка Бийол, като именно той удвои преднината на тима от бялата точка в 49-ата минута. В 70-ата резервата Томазо Балданци комбинира с Довбик, след което прокара топката между краката на Мадука Окойе за крайното 3:0. Резултатът можеше да бъде още по-убедителен, но в 82-рата минута гол на Довбик не беше зачетен поради засада.

След четвъртия си пореден успех в мачовете си срещу този опонент Рома се изкачи на осмото място в класирането с актив от 6 точки, докато Удинезе е на третата позиция със своите 10 пункта след първата си загуба през сезона.

Следвай ни: