Фейенорд не сгреши в домакинството си на НАК Бреда от шестия кръг на Ередивизи. Грандът от Ротердам спечели с 2:0, а бившият вратар на Левски Пламен Илиев остана сред резервите.

Фейенорд се нуждаеше от бърз отговор след тежката загуба от Байер (Леверкузен) в Шампионската лига. Отборът на Бриан Приске се изправи срещу един от аутсайдерите в първенството и отправи цели 25 удара, но само два от тях се превърнаха в голове. Резултата откри Аясе Уеда в 34-ата минута, а в 74-ата Куинтън Мадуро се разписа от дузпа.

Това беше първа победа за "червено-белите" от средата на август, когато разгромиха с 5:1 Цволе на Филип Кръстев. В класирането Фейенорд е 5-и с 9 точки. Лидер е шампионът ПСВ Айндховен, който се наложи с 3:1 над Фортуна (Ситард) и има пълен актив от 18 точки.

Иван Перишич беше в групата на ПСВ, но не се появи в игра. "Филипсите" стигнаха до успеха с два гола на Малик Тилман и попадение на Люк де Йонг. За домакините точен беше Есекиел Булауде.

Твенте разгроми с 5:0 като гост Алмере Сити и излезе на 4-о място в подреждането с 11 точки. На вратата на домакините беше бившият страж на Берое Нордин Бакер.

Хееренвеен надви с 2:1 Грьонинген и се отдалечи от дъното на класирането. Грьонинген завърши с двама човека по-малко заради червени картони на Марвин Пеерсман и Бриньолфур Вилумсон.

Следвай ни: