Ултрасите на Милан спазиха традицията да използват хореография в Дерби дела Мадонина, за да се подиграят с градския си съперник Интер. От друга страна, този път тифозите на „нерадзурите“ се въздържаха от специална хореография преди началото на сблъсъка.

От „Курва Суд“ изобразиха серия мемета/миймове, за да осмеят съперниковите привърженици след шампионския минал сезон на Интер. В центъра на хореографията беше изобразено популярното меме, в което холивудската звезда Леонардо Ди Каприо държи чаша с шампанско. Отдолу бяха изредени други подобни рисунки с ирония към заяжданията на феновете на „Змията“: „Миланистът полудя, шест спечелени дербита“, „Никога не сме били в Серия Б“, „Две звезди“. Също така беше поместено следното послание: „Тези хора си мислят, че са ултраси, но ще се сблъскат с реалността. Те са вечната шега на този град“.

😂 Curva Sud mocking Inter with their tifo

📸 @NimaTavRood pic.twitter.com/l4HBbo5gMM

— SempreMilan (@SempreMilanCom) September 22, 2024

Междувременно, в „Курва Норд“ очаквано се отказаха от това да покажат своя хореография. Посочената причина е почитането на паметта на един от тарторите на ултрасите на Интер - Антонио Белоко, който в началото на месеца беше убит от своя съмишленик Андреа Берета. Така вместо да има организация за издигането на транспаранти, в сектора с най-върлите тифози на „нерадзурите“ бяха раздадени около 6500 флага в клубните цветове. Освен това оттам отдадоха почит към починалия бивш футболист на клуба Тото Скилачи.

For #InterMilan, the Club has set a record for gate receipts in the history of @SerieA 🏟️#ForzaInter #DerbyMilano pic.twitter.com/FZqn59qGCD

— Inter ⭐⭐ (@Inter_en) September 22, 2024

От Интер пък точно преди началото на срещата се похвалиха, че това издание на дербито е счупило рекорда за мач в Серия "А" с най-големи приходи от билети в историята.

Следвай ни: