Андриан Краев игра пълни 90 минути във втори пореден мач на Каса Пиа. Бившият халф на Левски се представи на добро ниво при гостуването на Жил Висенте, завършило 1:1. Това беше трети пореден двубой без загуба за тима на българина.

Домакините от Жил Висенте поведоха в 43-ата минута с красиво попадение на японеца Каня Фуджимото, но в 85-ата минута Каса Пиа получи дузпа и Касиано изравни. В класирането отборът от Лисабон е 10-и със 7 точки, колкото имат още 3 тима.

Шампионът Спортинг нямаше никакви проблеми в домакинството си на новака АВС и се наложи с 3:0. Виктор Гьокереш се разписа два пъти и вече натрупа 10 гола през сезона. Първото попадение за "зелено-белите" беше дело на младия датчанин Конрад Хардер.

Спортинг е в серия от 7 поредни победи във всички турнири и оглавява класирането в Лига Португал с 18 точки. Втори е Порто с 15, а Бенфика е на седма позиция с 10 пункта, но и мач по-малко.

В друг двубой от 6-ия кръг Фарензе отстъпи с 0:1 у дома на Арука. Единственият гол отбеляза Алфонсо Треца в самия край на първото полувреме.

Днес Бенфика ще гостува на Боавища и при победа ще излезе на трето място.

Следвай ни: