Атлетико Мадрид не успя да спечели визитата си на Райо Валекано и стигна само до 1:1. Тимът от Вайекас" направи много силно първо полувреме и поведе с гол на Иси Паласон в 35-ата минута, а "дюшекчиите" изравниха в началото на втората част с попадение на Конър Галахър.

Равенството остави Атлетико на четвърто място в класирането с 12 точки. Лидер е Барселона с пълен актив от 18 точки, следван от Реал Мадрид с 14 и Атлетик Билбао с 13. Райо Валекано се намира на деветата позиция с 8 точки.

Още от началото на двубоя си пролича, че Атлетико ще има проблеми. Съставът на Диего Симеоне хвърли много сили в средата на седмицата срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига и днес не беше достатъчно свеж. Домакините бяха по-настъпателни и на няколко пъти показаха, че са способни да изненандат съперника.

Самуел Лино отправи първия удар за "лос колчонерос", а в ответната атака и Ян Облак трябваше да прави спасяване. След четвърт час игра Хулиан Алварес получи перфектен пас и се насочи фронтално срещу вратата, но си поведе лошо топката и Аугусто Баталия стигна пръв до нея. Малко по-късно аржентинецът загатна за класата си с мощен изстрел извън наказателното поле, но напречната греда спаси Райо.

След средата на първото полувреме домакините все по-често се задържаха в половината на Атлетико. В 35-ата минута десният бек Андрей Рациу опита нещо средно между центриране и удар, а Иси Паласон подложи крак и засече токата във вратата. Първоначално голът не беше зачетен, но след намесата на ВАР стана ясно, че засада няма и "светкавиците" поведоха.

В края на първата част Сесар Аспиликуета се контузи и беше заменен от Хосе Мария Хименес. На почивката пък Симеоне пусна Антоан Гризман и Анхел Кореа вместо Лино и Маркос Йоренте. Гостите заиграха доста по-офанзивно и бързо изравниха. Александър Сьорлот догони топката до аутлинията, задържа я и подаде на непокрития Галахър, който с премерен удар се разписа за 1:1.

Англичанинът беше точен във втори пореден мач, след като миналата седмица отбеляза едно от попаденията за победата с 3:0 над Валенсия. Атлетико продължи да атакува и на няколко пъти беше близо до втори гол, но защитата пред Баталия издържа и Райо Валекано взе точка от съперник, който спечели със 7:0 предишната си визита във "Вайекас".

Следващият мач на Атлетико е като гост на Селта на 26 септември, а през уикенда предстои дербито с Реал Мадрид.

Следвай ни: