Байер (Леверкузен) надделя с 4:3 като домакин над Волфсбург в голово шоу на "Бай Арена" от четвъртия кръг на германската Първа Бундеслига.

Автогол на Норди Мукиеле още в петата минута даде аванс на "вълците" в резултата, но "аспирините" обърнаха резултата в своя полза с попадения на Флориан Вирц в 14-тата и на Джонатан Таа в 32-рата минута. Последва нов обрат и гостите се оттеглиха на почивка в съблекалните с гол преднина. Себастиан Борнау първо изравни в 37-мата минута, а в първата минута на добавеното време на първата част Матиас Сванберг попари шампионите за 2:3.

Домакините все пак се пребориха за трите точки през второто полувреме с голове на Пиеро Хинкапие в 49-тата минута и на нигерийската резерва Виктор Бонифасе, който се превърна в герой за "аспирините" с точен удар в третата минута на допълнителното време. Малко преди това, в 88-мата минута, Яник Герхард от Волфсбург получи червен картон.

С този успех Байер се изкачи на второ място в класирането, събирайки 9 точки. "Аспирините" са на 3 точки зад водача Байерн (Мюнхен). Волфсбург е 13-и с едва 3 точки и една победа дотук.