Манчестър Сити и Арсенал се бориха за титлата в Англия последните два сезона и този се очаква отново двата тима да спорят за първото място. “Артилеристите” бяха много близо миналата кампания, но това не бе достатъчно. В края на март на “Етихад” срещата между двата отбора завърши 0:0. Лондончани бяха доволни от равенството, но в крайна сметка завършиха на две точки зад днешния си съперник.

“Гражданите” стартираха с четири победи от четири мача в първенството. Арсенал допусна една грешка - равенство срещу Брайтън, до което се стигна след червения картон на Деклан Райс. Днес халфът се завръща в състава, след като изтърпя наказанието в лондонското дерби с Тотнъм.

Your City side for #MCIARS! 👊

XI | Ederson, Walker (C), Akanji, Dias, Gvardiol, Rodrigo, Gundogan, Bernardo, Savinho, Doku, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Carson, Stones, Kovacic, Grealish, Nunes, Foden, Lewis, McAtee#ManCity | @etihad pic.twitter.com/33o4esN5r4

— Manchester City (@ManCity) September 22, 2024

Гуардиола е направил три промени от мача срещу Интер през седмицата. Кайл Уокър се завръща сред титулярите за сметка на Рико Люис. Жереми Доку заменя Джак Грийлиш, а Илкай Гюндоган е титуляр на мястото на контузения Кевин Де Бройне. Капитанът на Ман Сити не е в групата за мача.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

💪 Full debut for Calafiori
⚡️ Saka on the wing
🎯 Trossard comes back in

Let’s give it everything, Gunners 👊

— Arsenal (@Arsenal) September 22, 2024

Промените в тима на Микел Артета от срещата с Аталанта в Шампионската лига са две. Рикардо Калафиори е титуляр за първи път за “артилеристите”. Той заменя Бен Уайт отдясно на защитата. Леандро Тросар ще води атаката. Той влиза на мястото на Габриел Жезус. Капитанът на тима Мартин Йодегор е контузен и пропуска двубоя.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АРСЕНАЛ

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Аканжи, Диаш, Гвардиол, Родри, Гюндоган, Бернардо Силва, Савиньо, Доку, Холанд
АРСЕНАЛ: Рая, Тимбер, Салиба, Магаляеш, Калафиори, Партей, Райс, Хавертц, Сака, Тросар, Мартинели

Следвай ни: